Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.

Őszi ültetésű hagymás virágok

Ültetési távolság általában min. 15 cm a javasolt, de nagyobb, robosztusabb példányoknál 25 cm is lehet. Ültetési mélység általánosságban, a hagyma méretének két és félszerese, tehát ez a hagymaméretének függvényében változik. VIGYÁZZUNK, ne ültessük túl mélyre őket, mert akkor elmaradhat a virágzás!!!!

Érkezéskor azonnal csomagolja ki a virághagymákat, és ellenőrizze a minőséget!
Tartsa a virághagymákat hűvös (12-17 ° C), száraz és sötét helyen, és gondoskodjon a jó szellőzésről. Ne tárolja hűtőszekrényben vagy műanyagban, a hagymáknak „lélegezniük” kell.
A virághagymákat a szállítás után a lehető leghamarabb ültesse el!
A jó minőségű hagymáknak az egészséges, jó vízáteresztő talaj, fontos a növekedéshez és virágzáshoz.
Amennyiben már kihajtott a virághagyma, még el lehet ültetni, nem okoz vele kárt. Ültesse őket földbe, vagy cserépbe a lehető leghamarabb.
A talaj pH értéke nagyban befolyásolja a virágszínét!
A virághagymák és gumók ültetése esetében nem szükséges trágyázás. 
Az őszi, illetve a tavaszi hagymás növényeket könnyű karbantartani. Kertben, a teraszon vagy az erkélyen lévő virágcserepekbe is ültethetők, csoportosan mutatnak jól. Ha a gyökerek nem jutnak elegendő vízhez, akkor a virágzás akár el is maradhat. Ugyanakkor a csepegtető öntöző mellett, könnyen ki is rohadhat a hagyma.

A pockok és vakondok kedvelt csemegéje a lédús hagyma, így ajánlatos ültetőkosárba helyezni őket, és úgy besüllyeszteni a talajszint alá. (Termékeink között megtalálja az Önnek megfelelőt)

Az őszi ültetésű hagymáknak ún. hideghatásra van szükségük, ezért kedvező időpont az ültetésre: IX.-X.-XI. hó, ameddig a talaj át nem fagy. Amennyiben véletlenül megmaradnak a hagymák tavaszra, akkor hajtatott cserepes növényként, még díszítheti a teraszt, vagy a lakást.  

Korai virágzású növényeket a gyepbe is telepíthetünk, ilyenkor gyeptéglázva szedjük fel a füvet, tegyünk az ültető gödörbe egy kevés komposztot, helyezzük bele a hagymákat, majd tegyük vissza rá a gyeptéglát. Üde színfoltja lesz kertünknek. 

 

Rendezés:
Az oldal tetejére