Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.

Rólunk

 

 

Családi vállalkozásunkat 2021 elején indítottuk útjára, azért hogy az embereknek valami szépet adjunk, és alkotásra késztessük őket. 

Jómagam kertészmérnökként és virágkötőként, a növények és virágok megszállottja vagyok. 

A szívemhez mégis legközelebb álló növények a hagymások, és az évelők. Falusi lányként, már gyermekkoromban meghatározó volt a virágok, növények, fák, gyümölcsök szeretete, hiszen a nagyszülőkkel együtt élve, bepillantást nyertem a kert rejtette szépségekbe, és a nehézségekbe is. Nagymamám rajongásig szerette virágos kertjét, melyre nagyon büszke volt. Vidéken pl. a tulipánoknak, évelővirágoknak jelentős szerepe volt a házak előtti kiskertekben. Az utcán megálltak séta közben az emberek, ötleteket loptak egymástól és növényeket csere-beréltek. A Nagyi tanított meg a kapálásra (viccesnek tűnhet, de nem mindegy hogyan kapáljuk meg a kertet, erre csak felnőtt fejjel jöttem rá) a virágok szaporítására és ami még számomra nagyon fontos volt, és nagyon nagy hasznát veszem a gyomfelismerésre.

Ez is furcsának tűnhet, de manapság sokszor találkozom olyan kérdéssel, hogy de szép a levele, vagy de szép a virága, ugye ez nem gaz? Amikor pedig azt mondom, hogy de bizony gyomnövény, és van sajnos olyan fajta ami nagyon gyomosít is, akkor elkeserítem a lelkes amatőr kertészeket, de jobb megelőzni a bajt. A hosszú évek során nagyon sokat tanultam mind a hagymásokról, mind az évelőkről, beleástam magam a témába. Sok kertbe terveztem meg virágágyást, és a saját tapasztalatom alapján tudom, hogy ha jól párosítjuk a növényeket, akkor egy évelőkertben például nem kell idővel egyáltalán gyomlálni, minden hónapban van olyan ami virágzik, és nem csak a virágok színével, magasságával, de a nem virágzó évelők levelének határtalan szín világával, levél formájával is csodákat tudunk alkotni.

Legfőbb beszállítónk a HollandBulbs, valamint a GreenGarden Holland nagykereskedés. Csak megbízható beszállítóktól vásárolunk, I. osztályú hagymákat. 

Az oldal tetejére